Mastermind

Kopje Koffie met . . . . !

Op onze website nemen wij je al geruime tijd mee in wat wij doen binnen Mastermind. Maar wie zit er achter die verhalen? In deze reeks ‘Kopje Koffie met’ maak je kennis met onze medewerkers onder het genot van een kopje koffie, wie zij zijn en wat zij doen.

Deze maand:

10 AUGUSTUS 2021

Voordat we beginnen: hoe drink jij je koffie het liefst?
Zwart! Koffie met veel melk of suiker noem ik als grapje kerstkoffie (zoek het recept eens op). De lekkerste koffie vind ik een echte Italiaanse caffè espresso doppio.

Vertel iets over jezelf, wie je bent en wat je leuk vindt
Mijn naam is Jeroen, 30 jaar en woon in Ermelo. De omgeving van Ermelo is schitterend en ik mag in mijn vrije tijd dan ook graag een stuk wielrennen. Naast het fietsen voetbal ik ook nog weleens, vooral voor de 3e helft ;).

Wat voor jou de doorslag gaf om voor Mastermind en Consultancy te kiezen?
Oei dat is voor mij een mix van factoren! Het werken als consultant sprak mij al aan en bij Mastermind stellen we de mens centraal. Zowel bij de klant als intern. Ook vond en vind ik het gaaf dat we een ondernemend team vormen. Dat geeft veel uitdaging en maakt het daarmee ook leuk.

Wat is jouw specialisme binnen Mastermind en waar houd jij je momenteel mee bezig?
De afgelopen jaren heb ik mij ontwikkeld op het snijvlak van mens en proces. Collega’s noemen mij dan ook de Procesversneller van Mastermind. Vanuit die specialisatie heb ik vorig jaar mijn Lean Black Belt opleiding afgerond. Daarnaast oriënteer ik mij momenteel samen met collega’s Tom en Matthijs op de Mobility markt.

Op welk(e) project(en) uit het verleden ben je het meest trots en waarom?
Ten eerste mijn eerste projecten bij Mercedes-Benz, waar ik super heb samengewerkt met de collega’s aldaar en mijn opdrachtgevers in het bijzonder. Ten tweede de klus bij een team binnen ANWB waar we hebben gewerkt aan verbeteren en eigenaarschap vergroten met behulp van Lean. Tot slot de klus om op afstand, in coronatijd, enorm veel te veranderen binnen de Movir organisatie door de samenvoeging met Reaal AOV.

Wat is jouw lievelingsquote?
Privé gebruik ik een hele simpele: “Als je haar maar goed zit!” Niet omdat ik zo ijdel ben, het staat voor mij voor het feit dat er weinig nodig is om er een goede dag van te maken. Dat heb je namelijk zelf in de hand. Het staat ook voor positief denken.

Een quote die zakelijk wellicht meer aanspreekt komt van Einstein: “Leven is als fietsen. Om je evenwicht te bewaren, moet je in beweging blijven.” Als fietser geen verrassing, maar het hint ook naar continu verbeteren en veranderen. Het liefst in kleine stapjes op een egaal tempo wat je lang kan volhouden als persoon, team, afdeling of organisatie!

Welk (ongevraagd) advies zou je willen geven aan organisaties als het op de knelpunten die jij dagelijks tegenkomt of als het op jouw expertise en ervaring aankomt?
Wellicht ongewild en onbewust zijn veel teams toch vooral bezig met de dagelijkse operatie. Hierdoor worden veel keuzes voor de korte termijn gemaakt en wordt er gestuurd op problemen, uitzonderingen en cijfers. Ik noem dit weleens Brandweermanagement.

Ik zou willen meegeven om de lange termijn en de rest van de organisatie niet uit het oog te verliezen. Kijk met een verbeterblik naar de dagelijkse operatie. Heb vertrouwen in de collega’s binnen het bedrijf en zorg dat je samenwerkt om elke dag een stapje beter en mooier te maken!

koffie-met-ivo-mm-782x1024

2 JULI 2021

Voordat we beginnen: hoe drink jij je koffie het liefst?
Ik begin de ochtend met één goeie cappuccino, maar daarna alleen af en toe een espresso: sterk, zwart, puur zonder suiker.

Vertel iets over jezelf, wie je bent en wat je leuk vindt.
Ik ben al jaren gelukkig met Judith en trotse vader van Ella, Ruben en Benjamin. Gek op koken én eten. Fanatiek op het hockeyveld en regelmatig op zoek naar een verloren bal op de golfbaan. En sinds een jaartje besmet met het Mastermind fietsvirus, dus regelmatig te bewonderen als MAMIL 😉

Wat voor jou de doorslag gaf om voor Mastermind en Consultancy te kiezen?
Ik was eigenlijk net voor mezelf begonnen als freelance digital consultant toen ik werd benaderd om eens met Mastermind te komen sparren. Mastermind wilde meer digital. De toenmalige website was niet echt heel uitnodigend eerlijk gezegd, dus ik moest wel even overtuigd worden. Toen heb ik een gesprek gehad met de Mastermind partners Koos en Robert. Dat voelde direct van beide kanten heel goed en daarna ging het heel snel. De sfeer, visie en ideeën sloten goed aan bij die van mij en een kleine, gedreven, professionele club voelt echt als een familie. Als je dat zoekt, voel je je bij Mastermind zeker thuis!

Wat is jouw specialisme binnen Mastermind en waar houd jij je momenteel mee bezig?
Ik hou met bezig met de digitale transformatie van organisaties. Voordat ik bij Mastermind werkte, was ik al een aantal jaren als consultant bezig met IT en met name met mobile app development. De opkomst van de iPhone in 2008 was natuurlijk al een hele grote digitale transformatie. En nu we midden in de Covid pandemie zitten, is goeie en effectieve digitale interactie belangrijker dan ooit gebleken. Op dit moment help ik verschillende klanten met hun digitalisering, zowel in processen als op het gebied van de digitale werkplek.

Op welk project uit het verleden ben je het meest trots en waarom?
Er zijn diverse projecten waar ik heel trots op ben. In mijn tijd vóór Mastermind heb ik met een development team een hele toffe app mogen bouwen voor de financiële educatie van jonge kinderen en heb ik heel Europa rondgereisd voor een innovatieve parking toepassing in de automotive. Het digital workplace business implementatie project bij een grote Nederlandse verzekeraar was een hele toffe Mastermind opdracht, zeker vanwege de actuele situatie met Covid-19.

Wat is jouw lievelingsquote?
Tja. Ik gebruik niet heel vaak quotes, maar ik hou wel van Pippi’s “ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!”. Heel veel situaties lijken volstrekt uniek en nieuw, maar blijken stiekem toch wel weer vergelijkbaar met iets wat je eerder bent tegengekomen. Gebruik je ervaring en kennis vanuit het verleden dus vooral op nieuwe, onbekende terreinen!

Welk (ongevraagd) advies zou je willen geven aan organisaties als het op de knelpunten die jij dagelijks tegenkomt of als het op jouw expertise en ervaring aankomt?
Neem tijd voor de business implementatie en adoptie van nieuwe technologie. Veel organisaties hebben tonnen geïnvesteerd in een nieuw platform en denken dan dat ze klaar zijn. Gewoon aanzetten en gaan! Maar de praktijk is weerbarstiger. Je gaat het pas zien als je het snapt. En tot die tijd gebruiken veel mensen minder dan 10% van het platform. Zonde dus! Investeer dus ook serieus in training, aandacht, communicatie en begeleiding bij het introduceren van een nieuwe digitale werkplek of proces verbetering tool. Dat loont!

22 JUNI 2021

Voordat we beginnen: hoe drink jij je koffie het liefst?
Ik begin altijd met een kop zwarte koffie en daarna een heerlijke cappuccino.

Vertel iets over jezelf, wie je bent en wat je leuk vindt.
Mijn naam is Lisette, 26 jaar, ik woon net samen met mijn vriend in Amsterdam en heb het hier heel erg naar mijn zin, zeker nu de versoepelingen er weer aankomen. Daarnaast krijg ik energie van vrienden en familie om mij heen en doe ik aan rocycle om een beetje fit te blijven.

Wat voor jou de doorslag gaf om voor Mastermind en Consultancy te kiezen?
Gedurende het traineeship krijgen wij de mogelijkheid om onszelf te ontplooien. Wij lopen mee met de verschillende pijlers van Mastermind en werken in verschillende sectoren. Daarnaast word je ook constant uitgedaagd om je verder te ontwikkelen. Zo heb ik de afgelopen maanden o.a. een studentengroep begeleid met een consultancy vraagstuk, heb ik in de pensioensector en automotive opdrachten gedaan en werk ik samen met Mastermind collega’s aan de recruitment van nieuw talent en aan het trainingsaanbod.

Wat is jouw specialisme binnen Mastermind en waar houd jij je momenteel mee bezig?
Ik houd mij met veel verschillende werkzaamheden bezig! Momenteel houd ik me als projectmanager bezig met de implementatie van een IT integratiesysteem. Daarnaast ben ik binnen die zelfde organisatie (Europa breed) de schakel tussen IT en de business waarbij ik assisteer bij de planning en het stellen van de daarbij behorende prioriteiten. Het is heel leuk en leerzaam om met mensen uit verschillende culturen en landen zoals Zweden en Portugal te werken.

Op welk project uit het verleden ben je het meest trots en waarom?
Ik ben eigenlijk het meest trots op mijn huidige project! In mijn vorige opdracht was ik de projectondersteuner en heb ik geleerd hoe je als projectmanager te werk gaat. Een mooie stap voorwaarts dat ik mijn kennis en kunde nu zelf als projectmanager in de praktijk kan brengen. Ik krijg energie van het samen met mijn projectteam en de business sparren en in gesprek gaan over de aanpak. Dat levert mooie resultaten op!

Wat is jouw lievelingsquote?
Ik ben niet zo van de quotes, maar ik vind het wel belangrijk dat je een positieve mindset hebt.

Welk (ongevraagd) advies zou je willen geven aan organisaties als het op de knelpunten die jij dagelijks tegenkomt of als het op jouw expertise en ervaring aankomt?
Stop met het vergaderen om te vergaderen. In deze corona periode zijn wij allemaal thuis gaan werken en massaal aan het ‘Teams vergaderen’ geslagen. Daarom vind ik de tip van een collega van mij erg handig. Zij probeert alle vergaderingen niet langer dan een half uur in te plannen. Hierdoor moet je wel goed voorbereid zijn en effectief vergaderen. Dit zorgt ervoor dat je nog genoeg tijd hebt om ook aan ander werk toe te komen zonder dat mensen in de vergadering stiekem andere dingen aan het doen zijn.

12 MEI 2021

Voordat we beginnen: hoe drink jij je koffie het liefst?
Ik drink eigenlijk geen koffie, ik drink liever thee.

Vertel iets over jezelf, wie je bent en wat je leuk vindt.
Ik ben Tommy, woonachtig in het mooie Haarlem.  In mijn vrije tijd ben ik het liefst buiten. Ik wandel veel en sinds de sportscholen dichtzijn doe ik ook buiten fitnessen. Ook bij slecht weer vermaak ik mij prima: ik kook graag, houd van gezelschapsspellen en ben een filmliefhebber!

Wat voor jou de doorslag gaf om voor Mastermind en Consultancy te kiezen?
Ik wist tijdens mijn studie eigenlijk al dat ik consultant wilde worden, omdat het me erg leuk leek om bij veel verschillende organisaties over de vloer te komen. De reden dat ik voor Mastermind heb gekozen is voornamelijk het teamgevoel dat hier heerst. We zijn een kleine organisatie, iedereen kent elkaar en is er voor elkaar. Dat werkt gewoon heel prettig. Daarnaast sprak het traineeship, de Mastermind Academy, mij erg aan. Jouw ontwikkeling staat daar centraal, en je wordt in sneltreinvaart opgeleid van student naar volwaardig consultant.

Wat is jouw specialisme binnen Mastermind en waar houd jij je momenteel mee bezig?
Ik houd me bezig met verschillende opdrachten! Allereerst bij een industriële klant van Mastermind ben ik samen met een collega betrokken bij de implementatie van projectmatig werken, waarbij we momenteel de projectmanagers aan het trainen zijn. Daarnaast ben ik projectondersteuner bij een fusie tussen twee grote verzekeraars, een enorm traject dat inmiddels op zijn einde loopt. Tot slot ben ik me aan het verdiepen in het nieuwe pensioenakkoord. Dit heeft impact op veel klanten van Mastermind. Daarom organiseer ik samen met een collega een themasessie waarin we de rest van de organisatie vertellen over de ins, outs en impact van het pensioenakkoord.

Op welk project uit het verleden ben je het meest trots en waarom?
Dat is één van mijn eerste opdrachten! Bij een klant hebben we met een workshopreeks in een kleine twee maanden tijd de fundamenten voor projectmatig werken neergezet. Wat ik hier vooral gaaf aan vind, is dat ze er zelf al bijna een jaar mee bezig waren. Wij hebben daar dus echt een impuls aan kunnen geven.

Wat is jouw lievelingsquote?
Dat is er één van de Dalai Lama: Wanneer je praat, herhaal je alleen wat je zelf al weet. Maar als je luistert, leer je wat nieuws.

Welk (ongevraagd) advies zou je willen geven aan organisaties als het op de knelpunten die jij dagelijks tegenkomt of als het op jouw expertise en ervaring aankomt?
Kijk kritisch naar wie je betrekt in (sub)projectgroepen en wie je uitnodigt voor vergaderingen in het algemeen. Wat je vaak ziet is dat bij relatief simpele taken veel mensen worden betrokken. En uiteraard hebben deze mensen allemaal een mening. Dit kan leiden tot onnodig lange vergaderingen in een zoektocht naar consensus. Stakeholder management is belangrijk, maar maak onderscheid tussen wie je informeert en wie je betrekt. Kleine groepen zijn effectiever, en zorgen ervoor dat zowel de frequentie als de duur van vergaderingen omlaaggaan. Tel uit je (tijds)winst!

18 MAART 2021

Voordat we beginnen: hoe drink jij je koffie het liefst?
Dit is misschien een beetje vloeken in de kerk, zeker gezien de titel, maar ik drink geen koffie.

Vertel iets over jezelf, wie je bent en wat je leuk vindt
Mijn naam is Allard ik ben 32 jaar en ik woon samen met mijn vriendin in Breda,  één van de leukste steden van Nederland. Ik loop graag in het bos met mijn hond, houd erg van spelletjes en van een drankje op zijn tijd met vrienden.

Wat voor jou de doorslag gaf om voor Mastermind en Consultancy te kiezen
De mogelijkheid om kennis te maken met diverse klantomgevingen, onderwerpen en mensen gaf voor mij de doorslag om voor Mastermind te kiezen. Door een goede, intensieve begeleiding heb ik al enorm veel leuke, uitdagende opdrachten mogen uitvoeren en ben ik als professional flink gegroeid.

Wat is jouw specialisme binnen Mastermind en waar houd jij je momenteel mee bezig?
Mijn specialisme binnen Mastermind (en op opdracht) is toch wel MiFID II geworden. Sinds ik opdrachten in de bancaire sector ben gaan doen is dit onderwerp continu bij me teruggekomen en dan leer je er ontzettend veel over. Daarnaast ben ik goed in het vertalen van een brede context naar concrete acties (het plat slaan van een uitgebreid verhaal). Hier haal ik ook veel energie uit, ik vind het leuk om met een onderwerp aan de slag te gaan die al een tijdje ligt en deze dan in korte tijd met een concreet en uitvoerbaar actieplan te komen.

Op welk project uit het verleden ben je het meest trots en waarom?
Ik ben het meest trots op de eerste opdracht die ik heb uitgevoerd bij Mastermind. Een grote pensioenuitvoerder had een ingrijpende beslissing genomen om afscheid te nemen van een aantal klanten, dit was een uniek moment in de pensioensector. Ik ben als PMO aangehaakt bij dit programma en heb in korte tijd enorm veel mogen leren over projectmanagement en project financiën. Deze bijna onmogelijke opdracht hebben wij in slechts 1,5 jaar tijd uitgevoerd, met behoud van een fijne werksfeer en omgeving.

Wat is jouw lievelingsquote?
Ik ben niet zo van de quotes, maar dat zal iets zijn in de trend van ‘gebruik je gezond boerenverstand en ga niet klakkeloos af op wat er al is’

Welk (ongevraagd) advies zou je willen geven aan organisaties als het op de knelpunten die jij dagelijks tegenkomt of als het op jouw expertise en ervaring aankomt?
Ga meerdere keren terug naar het beginpunt. Complexe oplossingen bestaan vaak uit meerdere vervolgstappen, het is belangrijk om te toetsen of alle vervolgstappen nog steeds aansluiten bij het initiële probleem of risico. Zeker bij problemen die wat langer liggen, zie ik vaak dat er veel randzaken bij de oplossing zijn gekomen, die veel tijd of geld kosten maar eigenlijk niks meer bijdragen aan het verkleinen van het originele probleem of risico.

12 FEBRUARI 2021

Voordat we beginnen: hoe drink jij je koffie het liefst?
Het liefst een goede Cappuccino, maar een gewone zwarte koffie mag ook.

Vertel iets over jezelf, wie je bent en wat je leuk vindt.
Hi! Mijn naam is Annerie Veldsema, 24 jaar en woonachtig in het prachtige Utrecht. In mijn vrije tijd mag ik graag een rondje mountainbiken of een heerlijk wijntje drinken op het terras.

 Wat voor jou de doorslag gaf om voor Mastermind en Consultancy te kiezen.
Het allerleukste aan consultant zijn vind ik het werken met zoveel verschillende mensen en de grootste en mooiste uitdaging vind ik daarbij om mensen in hun kracht te zetten. Daar krijg ik namelijk energie van. Het in hun kracht zetten van mensen is ook iets wat Mastermind uniek maakt en wat voor mij de doorslag gaf om hier te gaan werken. Mastermind kijkt naar mij, mijn talenten en ambities en dit zorgt dat ik mij volop kan ontwikkelen.

Wat is jouw specialisme binnen Mastermind en waar houd jij je momenteel mee bezig?
Mijn specialisme binnen Mastermind (en op opdracht) is Business Implementatie. Momenteel houd ik mij bezig met een opdracht bij een klantenservice center waar veel verschillende veranderingen doorgevoerd worden. Mijn opdracht is om dit zo goed mogelijk te implementeren zodat de verandering een duurzaam resultaat gaat behalen. Ik krijg de meeste energie van projecten en/of opdrachten waarbij je niet alleen kijkt hoe je de meeste waarde toevoegt voor de klant, maar ook hoe je het meeste waarde kan toevoegen voor je medewerker. Want gelukkige medewerkers, creëert gelukkige klanten.

Op welk project uit het verleden ben je het meest trots en waarom?
Trots ben ik op de resultaten bij de implementatie van Office365 bij een grote Nederlandse bank. Direct na mijn start bij Mastermind ben ik aan de slag gegaan met een groot en uniek project binnen de bancaire wereld. Zij zijn volop bezig met een draai naar digitaal, wat inhoudt dat verschillende werkwijzen gedigitaliseerd worden doormiddel van nieuwe systemen. Dit gaat niet zonder slag of stoot. Tijdens dit project heb ik zorggedragen voor de adoptie van de digitale systemen. Het belangrijkste hierin was niet de uitleg over het systeem, maar het vertrouwen geven aan de medewerkers om met deze systemen aan de slag te gaan. Door de focus op dit vertrouwen te leggen, het menselijke aspect van veranderen, groeide de adoptie van het systeem uit tot een succes!

Wat is jouw lievelingsquote?
“Doe vandaag iets waar je morgen trots op bent.”

Welk (ongevraagd) advies zou je willen geven aan organisaties als het op de knelpunten die jij dagelijks tegenkomt of als het op jouw expertise en ervaring aankomt?
Vergeet nooit iedere stap van de verandering uit te leggen en focus daarbij op de waarom. Jij kan misschien begrijpen waarom iets bijvoorbeeld niet groen maar rood moet zijn, maar als jij dit niet uitlegt aan de gebruiker zal deze nooit begrijpen waarom dit zo moet. Dit zorgt voor veel weerstand. Zeg nou zelf, als jij groen een mooiere kleur vindt, maar het wordt toch rood, dan wil je ook weten waarom ;).