Mastermind

Aan het woord

Sinds juli 2019 ben ik als consultant werkzaam bij Mastermind. Hiervoor heb ik als recruiter gewerkt. Het werken met mensen, creëren van kansen en dingen organiseren vind ik leuke aspecten in een baan. Als recruiter miste ik diepgang, dus ging ik opzoek naar een functie en een werkgever die mij wel kon bieden. Zodoende ben ik bij Mastermind terechtgekomen en ik kan met volle overtuiging zeggen dat ik hier goed op mijn plek zit.

Mastermind is voor mij net als thuiskomen. Naast voor de klant te werken vind ik het leuk om mijn collega’s te zien en te spreken. Dat is voor mij even ontladen en opladen. Mastermind bestaat uit ongeveer 25 man, dus iedereen kent elkaar. Dit biedt niet alleen een zekere intimiteit binnen het bedrijf, maar ook de mogelijkheid om je eigen carrière pad uit te stippelen. Mastermind besteedt veel aandacht aan persoonlijke ontwikkeling. En dan bedoel ik dus persoonlijk.

Zo vind ik het bijvoorbeeld leuk om recruitment op te pakken binnen het bedrijf. Onlangs heb ik een recruitmentsessie gehouden, waarin ik iedereen een training gaf over recruitment. Daarnaast houd ik mij ook bezig met het werven van mensen voor Mastermind en vind ik het leuk om collega’s daarmee te helpen.

Binnen Mastermind ben ik onderdeel van het team Digitale Transformatie. Zoals de naam al verklapt, houden wij ons bezig met de digitalisering van processen van bedrijven. Dit is een mooie combinatie van mens, proces en systeem. Ik heb een achtergrond in de Bewegingswetenschappen. Dit is een behoorlijke bètastudie en deze interesse vind ik terug in mijn team. Ook hier wordt aandacht besteed aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik wil mij graag specialiseren in Big Data en Mastermind biedt mij de kans om hierin een opleiding in te volgen.

Naast al deze dingen ben ik natuurlijk gewoon werkzaam voor de klant. Momenteel heb ik een leuke opdracht waarin ik mensen meeneem in de digitalisering van deze wereld. Ik organiseer en geef trainingen over het gebruik van bepaalde systemen en ik breng dit in perspectief naar de dagelijkse realiteit. Een opdracht waar ik mij helemaal senang bij voel.

Om het af te sluiten, ik voel mij als een vis in het water bij Mastermind. Zoals ik al aangaf is het voor mij een warm nest waar ik in terecht ben gekomen.

Heb ik jou weten te verleiden om bij ons aan te sluiten? (jazeker, de recruiter in mij blijft nog altijd aanwezig). Neem gerust contact met mij op:

aliene.van.der.zee@mastermind.nl | 06 1117 6675

In januari 2019 is Cindy begonnen bij Mastermind als business consultant en legal researcher. Voordat ze bij Mastermind begon was ze werkzaam binnen de juridische sector. Lees hieronder de ervaringen van Cindy tot nu toe.

Gevonden wat ik zocht
Na enige tijd gewerkt te hebben in de juridische sector was ik op zoek naar iets anders. Ik wilde graag meer op conceptniveau mogen meedenken, op managementniveau advies geven, het beste uit mijzelf halen en niet het minst belangrijke: mijn juridische kennis kunnen combineren met de kennis die ik dagelijks opdoe. Mastermind heeft mij geboden waar ik opzoek naar was.

Nooit uitgeleerd
En als je denkt dat je genoeg hebt geleerd tijdens je studies, herinnert Mastermind je eraan dat dit de werkelijke leerschool is, waar je nooit “uitgeleerd” bent. Zo investeert Mastermind graag in de ontwikkeling van haar medewerkers op alle vlakken. Hierdoor word ik extra getriggerd om te blijven groeien, zowel op zakelijk als persoonlijk vlak.   

Kennismaken met de pensioenwereld
In april ben ik als projectmanagementondersteuner (PMO) gestart bij een pensioenuitvoeringsorganisatie. In deze functie ondersteun ik de programmamanager, diverse lijnmanagers en ben ik nauw betrokken bij de uitvoering van de projecten. Een belangrijk onderdeel van het programma is de periodieke rapportage aan het dagelijks bestuur van het pensioenfonds.

Het starten bij de pensioenuitvoeringsorganisatie was toch wel een beetje spannend, aangezien de pensioensector onbekend terrein was voor mij. Maar “in het diepe gegooid” worden is niet de methode waar Mastermind in gelooft. Want ook in de klantomgeving houden mijn Mastermind collega’s en ik nauw contact met elkaar. Zo wordt regelmatig gepeild of alles goed gaat en sparren we samen over inhoudelijke onderwerpen. Bij een hulpvraag heb ik iedereen snel (telefonisch) te pakken. Dit, met het oog op een fijne opdracht voor mij en uiteraard een goede klantbediening!

Echt een team!
Ik heb het erg naar mijn zin bij Mastermind. Mede dankzij mijn leuke collega’s die mij iedere dag wat bijleren, en zich geroepen voelen mij uit te dagen om de beste te worden in mijn vak. Daarnaast betekent “teamwork” bij Mastermind echt teamwork. Altijd een team achter je hebben waar je op kan bouwen, waar je je ook bevindt, dat vind ik mooi aan dit bedrijf.

Na het behalen van mijn Masterdiploma in Bordeaux was de tijd aangebroken voor mijn eerste ‘echte’ baan. Het vinden van een geschikte baan was alleen wat uitdagender dan gedacht, aangezien ik de typische millennial ben met erg hoge verwachtingen van een eerste (echte) baan. De baan moest namelijk niet alleen uitdagend en gevarieerd zijn, maar ook flexibele werktijden hebben en de ideale work-life balance bevatten. Bovendien moest de organisatie ook veel sociale evenementen organiseren.

Sinds 1 oktober 2018 werk ik bij Mastermind. Het is natuurlijk onrealistisch om te stellen dat al deze elementen dagelijks aanwezig zijn, maar wel in zo’n vorm dat ik kan zeggen dat ik erg goed op mijn plek zit bij Mastermind en veel voldoening haal uit mijn baan. Als consultant bij Mastermind deel ik graag mijn ervaringen.

Elke dag is anders
Mijn agenda is per dag verschillend. Ik werk in het team Strategie en Beleidsadvies, waarbij we in compacte teams opdrachten uitvoeren met betrekking tot risicomanagement, het adviseren van pensioenfondsen en het uitvoeren van onderzoeken. Daarnaast hebben consultants een gedeelde verantwoordelijkheid voor de groei en ontwikkeling van Mastermind. Zodoende werk ik niet alleen aan inhoudelijke opdrachten voor klanten, maar ben ik ook betrokken bij recruitment, marketing, sales, trainingen en het organiseren van evenementen. Deze combinatie maakt mijn werk gevarieerd, waardoor de baan leuk en uitdagend blijft.

Volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling
In mijn tijd bij Mastermind heb ik mij sneller ontwikkeld dan ik van tevoren had gedacht. Door de intensieve persoonlijke begeleiding en diversiteit aan opdrachten faciliteert Mastermind een snelle ontwikkeling. Een illustrerend voorbeeld hiervan is dat ik in maart een masterclass aan een pensioenfondsbestuur heb gegeven, terwijl mijn kennis van pensioenen in oktober vrijwel nihil was. Daarnaast heeft Mastermind een trainingsprogramma waarin consultants worden getraind op zowel inhoud als adviesvaardigheden. Zo worden we getriggerd om continu te blijven ontwikkelen.

Warme organisatie
Ik ervaar Mastermind als een warme organisatie met weinig hiërarchie, wat een verademing is na werken in Frankrijk… De manier van communiceren is transparant en collega’s geven gevraagd en ongevraagd feedback. Aangezien de meeste consultants voornamelijk in een klantomgeving werken, is het van belang dat ze zich verbonden blijven voelen met de organisatie. Zo worden er veel sociale evenementen georganiseerd, met als hoogtepunt dat we met het hele bedrijf naar Frankrijk gaan voor het WK-vrouwenvoetbal.

Kortom, werken bij Mastermind voldoet aan mijn hoge eisen van een eerste baan en maakt een snelle ontwikkeling mogelijk. Tot nu toe een erg goede keuze voor een kickstart van mijn carrière!